Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Koreczki z serem Pizzicotti

A+ A-
drukuj
  • ser pizzicotti
  • pomidory koktajlowe
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 100 g ricotty
  • oliwa extra virgin
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Umyć warzywa. Pokroić bakłażana i cukinię w kostkę wielkości serków pizzicotti, następnie podsmażyć na odrobinie oliwy dodając sól i pieprz. Nabijać składniki na przemian z serem, pomidorami i cebulą.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Cebula
  • Cukinia
  • Ser pizzicotti
  • Ser ricotta
  • Sól
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony
  • Pomidory koktajlowe
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

  • Klops z jajkiem

  • Szynka z melonem

  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Burgery z bakłażanem i halloumi

    Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...

    więcej
  • Żurek wielkanocny w chlebkach

    Wędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...

    więcej
  • Mini tarty z warzywami

    Z maki, masła, szczypty soli i wody zarobić ciasto. Podzielić na 4-5 porcji, każdą rozwałkować i włożyć do małych form na tarty o średnicy...

    więcej
  • Ciasto dyniowe

    Ciasto: mąkę, mleko, jajka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia wymieszać, całość ugnieść i pozostawić na około 25 minut w lodówce. Mus:...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY