Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka śledziowo-jabłkowa

A+ A-
drukuj
  • filety śledziowe - 5 sztuk
  • dwa jabłka
  • cytryna
  • ocet jabłkowy
  • miks sałat lub sałata lodowa
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Filety śledziowe obmyć, zalać zimną wodą i pozostawić na godzinę (zmieniając 1 lub 2 razy wodę). W tym czasie sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki, pozostawić w misce. Po upłynięciu wskazanego czasu filety osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do sałaty. Jabłka i pomidory umyć, pokroić na kawałki (przy jabłkach pozostawiając skórkę), dodać do miski. Całość wymieszać, doprawić i skropić sosem przygotowanym z soku z cytryny i octu jabłkowego.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Cytryny
  • Ocet jabłkowy
  • Jabłka
  • Sól
  • Śledź
  • Pieprz mielony
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Curry z dynią

  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

  • Trifle z kremem dyniowym

  • Czekoladowy suflet

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Koreczki z serem Pizzicotti

    Umyć warzywa. Pokroić bakłażana i cukinię w kostkę wielkości serków pizzicotti, następnie podsmażyć na odrobinie oliwy dodając sól i pieprz....

    więcej
  • Sałatka z awokado, szynką parmeńską i jajkiem

    Roszponkę myjemy, suszami i rozkładamy na talerze. Na sałacie układamy pokrojone pomidorki. Następnie rozkładamy pokrojone awokado i poszarpane...

    więcej
  • Warzywa z patelni

    Rozmrożoną mieszankę warzyw wsypać na rozgrzaną patelnię z oliwą. Posypać ziołami prowansalskimi. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Smacznego!

    więcej
  • Powidło śliwkowe

    Zasypać śliwki w rondlu cukrem, wymieszać, przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100 °C na 8 godzin. Po upływie 3 godzin odkryć rondel....

    więcej