
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Do miski wbić jajka i rozbić widelcem z odrobiną soli. Ziemniaki obrać i cieniutko pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni. Następnie wrzucić ziemniaki i smażyć przez kilka minut. Cebulę posiekać, kiełbasę pokroić na kawałki. Dodać cebulę i kiełbasę. Gdy ziemniaki zaczną brązowieć, a cebula zmięknie dodać jajka. Dokładnie wymieszać by jajka pokryły wszystkie składniki. Smażyć na małym ogniu. Potrząsać patelnią by tortilla odeszła od brzegów (można pomóc sobie drewnianą łyżką). Środek powinien pozostać gęsty. Gdy jajka zaczną się ścinać przykryć patelnię pokrywką. Obrócić tortille korzystając z pokrywki. Gdy tortilla stwardnieje na bokach przełożyć ją na talerz. Przed podaniem powinna stygnąć przez ok. 5 minut. Na koniec posypać papryką, oliwkami i kaparkami.
lub wyszukaj w przepisach
Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...
więcejFlaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...
więcejUgotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i...
więcejCukier wolno podgrzewać w suchym rondlu, jak się skarmelizuje dodać połowę śmietanki i podgrzewać, aż zgęstnieje. Sos czekoladowy: gorzką...
więcej