Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Deser po brytyjsku: bzowy Eton Mess

A+ A-
drukuj
  • 200 gram bezy
  • 300 ml śmietany do deserów
  • 30 ml cordialu Belvoir Kwiat Bzu
  • 100 gram cukru
  • 300 gram truskawek

Sposób przyrządzania:

Bezy pokruszyć delikatnie na małe kawałki. Ubić śmietanę z dodatkiem cordialu z kwiatów bzu Belvoir. Do miski ze śmietaną ostrożnie dodać pokrojone truskawki oraz pokruszoną bezę – delikatnie wymieszać. Deser nałożyć do czterech szklanek i udekorować resztkami bezy/truskawek.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Truskawki
  • Słodka śmietana

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

  • Pasztet z gęsi z żurawiną

  • Bułeczki owsiane

  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Curry z dynią

    Curry podsmażyć na odrobinie mleczka kokosowego, następnie dolać resztę mleka i wywar, dołożyć dynię. Na koniec dorzucić krewetki i fasolkę,...

    więcej
  • Chłodnik z kefirem

    Warzywa dokładnie umyć oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ogórka dodatkowo obrać ze skórki). Śmietanę i kefir wymieszać, dodać starte...

    więcej
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

    Z musztardy, soku z cytryny, oliwy, wina, soli i pieprzu przygotować marynatę. Filet z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Połączyć marynatę z mięsem...

    więcej
  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory,...

    więcej