Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Jabłka pokroić na ćwiartki i oczyścić. Kaczkę w środku i na zewnątrz nasmarować oliwą i obsypać przyprawami. Do środka kaczki włożyć ćwiartki z jabłek, zaszyć otwór. Skropić wierzch kaczki sokiem z cytryny. Ułożyć kaczkę w naczyniu żaroodpornym i piec 45 minut bez przykrycia w temperaturze 220 °C, następnie przykryć i piec drugie tyle od czasu do czasu podlewając wytopionym tłuszczem
lub wyszukaj w przepisach

Rozbełtać w naczyniu dwa jajka. Pokroić w kostkę banana i kiwi. Całość wymieszać i wylać na patelnię. Smażyć omlet 1-2 minuty z każdej strony....
więcej
Świeże krewetki należy oczyścić z pancerzy i ogonków. Jeśli mrożone – wrzucić na wrzącą wodę i gotować ok. 2-3 minuty, odcedzić. Tak...
więcej
Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zmieszać starty leżakowany ser Beemster z mąką. Umieścić łyżkę masy serowej na blaszce wyściełanej...
więcej
Flaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...
więcej