Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Burritos drobiowe

A+ A-
drukuj
  • 350 g fileta drobiowego
  • 200 ml śmietany
  • 100 g startego sera
  • 1 mała sałata
  • 2 małe pomidory
  • 1 papryka
  • 1 cebula

Sposób przyrządzania:

Pokroić mięso i wymieszać je z łyżką oleju i marynatą, przygotowaną z mieszanki ziół, chilli i czosnku. Pokroić warzywa i wymieszać. Wyłożyć mięso na rozgrzaną patelnię i smażyć przez kilka minut. Dodać 100 ml wody i całość dusić przez 4-5 min. Rozgrzać tortillę na patelni, obracając z dwóch stron. Wyłożyć przygotowane mięso i warzywa na tortille, polać dressingiem serowym, przygotowanym z startego sera i śmietany. Zwinąć w rulon.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Filet z kurczaka
  • Kwaśna śmietana
  • Papryka
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa kapuściana

  • Tartaletki z musem czekoladowym i malinami

  • Granita z arbuza

  • Sałatka z makreli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tajska przystawka

    Surowego tuńczyka w kawałku owinąć folią do pieczenia i krótko smażyć na patelni z każdej strony przez około 1 minutę. Odwinąć folię,...

    więcej
  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

    Cukinie pokroic na długie cienkie paski, np. obieraczką do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą, wymieszać delikatnie w misce. Na warzywa...

    więcej
  • Sernik

    Dokładnie pokruszone herbatniki połączyć z roztopionym masłem. Tą masą dokładnie i ściśle wypełnić formę wyłożoną folią aluminiową....

    więcej
  • Avjar

    Papryki (ostre papryczki na razie odstawić) umyć, usunąć gniazda, wstawić do pieczenia w temperaturze 180-200°C przez około 20-30 minut. Następnie...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Jak przygotować deskę...

    Wymyślona i spopularyzowana przez...

    zobacz więcej
  • Włoskie sery przysmak bogów

    Pizza neapolitana nie obyłaby...

    zobacz więcej