Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak z selerem naciowym

A+ A-
drukuj
  • 300 g upieczonego fileta z kurczaka
  • 20 dag sera pleśniowego
  • sałata zielona
  • 5 łodyg selera naciowego
  • Sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 6-8 listków melisy
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

Sałatę starannie umyć, następnie porwać liście na kawałki i przełożyć do salaterki. Mięso pokroić w kostkę. Seler pokroić w małe kawałki. Wymieszać z mięsem i wrzucić do salaterki. Dodać pokruszony ser pleśniowy oraz listki melisy. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Sosem polać sałatę. Wyłożyć na liściu zielonej sałaty na talerzu lub w szklanym pucharku. Każdą porcję udekorować listkiem rukoli lub bazylii.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Seler naciowy
  • Cukier
  • Ser pleśniowy
  • Cytryny
  • Filet z kurczaka
  • Sól
  • Majonez
  • Melisa
  • Pieprz czarny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pucharowe hamburgery

  • Smażona pierś kaczki

  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

  • Sorbet jabłkowy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

    Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, wymieszać z rukolą i roszponką. Polać miodem, octem balsamicznym i oliwą, delikatnie wymieszać i posypać...

    więcej
  • Makaroniki

    Rozgrzać piekarnik do 170°C. W dużej misce wymieszać cukier puder, migdały i białka (40 g) na jednolitą masę. Wodę i cukier podgrzewać do...

    więcej
  • Pieczeń

    Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia....

    więcej
  • Kaczka pieczona

    Jabłka pokroić na ćwiartki i oczyścić. Kaczkę w środku i na zewnątrz nasmarować oliwą i obsypać przyprawami. Do środka kaczki włożyć ćwiartki...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY