
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Kociołek do fondue natrzeć czosnkiem, wlać wino i sok z cytryny. Do dobrze nagrzanego wina wsypywać starty na grubej tarce lub pokrojony w drobną kostkę ser, ale po trochu, ciągle mieszając. Należy uważać aby ser rozpuszczał się w winie „na bieżąco”, i aby masa się nie rozwarstwiła i nie zrobiły się w niej grudki. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną wina i dolewać do fondue gdy już cały ser jest rozpuszczony, a potrawa jest za rzadka. Jeśli jest gęsta – można zrezygnować z tego dodatku. Doprawić pieprzem i na końcu wlać wódkę. Gdy masa zgęstnieje, kociołek ustawić na podgrzewaczu. Kawałki białego pieczywa nabić na specjalne widelce i maczać w masie serowej.
lub wyszukaj w przepisach
W misce wymieszać dwa rodzaje mąki ze szczyptą soli i pieprzu. Na głęboką patelnię wylać olej nie więcej jak do 1/3 wysokości ściany patelni i...
więcejPrzygotować ciasto na pierogi według sprawdzonego przepisu. Kaszę ugotować na sypko i odstawić do przestudzenia. Twaróg rozdrobnić widelcem. Cebulę...
więcejPrzygotować i zamarynować mięso. W przypadku użycia udek, których mięso uważane jest przez niektórych za smaczniejsze, dobrze jest je poodkrawać od...
więcejSałatę starannie umyć, następnie porwać liście na kawałki i przełożyć do salaterki. Mięso pokroić w kostkę. Seler pokroić w małe kawałki....
więcej