Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jaja sadzone ze szparagami i szynką parmeńską

A+ A-
drukuj
  • 6 zielonych szparagów
  • 6 plasterków szynki parmeńskiej
  • 2 jaja
  • 3 łyżki masła
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, ugotować na wodzie (mała ilość) lub na parze. Ugotowane szparagi odcedzić, polać rozgrzanym masłem z patelni, a następnie doprawić. Ułożyć na talerzu razem z jajkiem sadzonym i szynką parmeńską. Można udekorować szczypiorkiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Chutney z jabłek

  • Krewetki w cieście filo

  • Ziemniaki w sosie beszamelowym

  • Sałatka pomarańczowa z fenkułem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

    Szpinak przelać wrzątkiem, przestudzić, pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać rozdrobnione ząbki czosnku, chwilę podsmażyć na niedużym...

    więcej
  • Grillowane krewetki

    Rozgrzać masło. Krewetki umyć, osuszyć i wrzucić na patelnię wraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Szparagi umyć,...

    więcej
  • Cebulowe krążki

    Cebulę pokroić w grube plastry i delikatnie oddzielić każdy krążek. Jajka dokładnie rozbić i doprawić. Krążki obtaczać kolejno w mące, jajku i...

    więcej
  • Karp nadziewany kapustą

    Rybę sprawić nie odcinając głowy, ale usunąć oczy i skrzela. Umyć, osuszyć i natrzeć solą. Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle, dodać drobno...

    więcej