Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ananas grillowany z lodami domowej roboty

A+ A-
drukuj
  • dojrzały ananas - 1 szt.
  • jogurt naturalny - 1 litr
  • limonka - 1 szt.
  • ksylitol - 3 łyżki
  • wanilia - 1 laska

Sposób przyrządzania:

Przygotowanie lodów: jogurt, otartą skórkę i sok z limonki, ziarenka wanilii oraz ksylitol zmiksuj na gładką masę aż do rozpuszczenia ksylitolu. Gotową masę mroź w sorbiterze przez pół godziny. Jeśli nie masz maszynki do lodu przełóż masę do pojemnika, wstaw do zamrażarki i mieszaj co pół godziny (ok 5-8 razy) aż lody się napowietrzą. Ananasa obierz ze skóry, pokrój w plasterki i grilluj z obu stron, podawaj z domowymi lodami limonkowymi.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ananas
  • Limonka
  • Wanilia
  • Jogurt naturalny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Turbot pieczony w soli

  • Cielęcina na batatach i rukoli

  • Ryż z zieloną herbatą

  • Pasta z bobu

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...

    więcej
  • Karp nadziewany kapustą

    Rybę sprawić nie odcinając głowy, ale usunąć oczy i skrzela. Umyć, osuszyć i natrzeć solą. Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle, dodać drobno...

    więcej
  • Dorsz z fasolką na parze

    Fasolkę razem z dorszem należy gotować na parze przez 10 minut. Ryż przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Gotowe składniki wymieszać i polać...

    więcej
  • Tartiflette z serem i grzybami

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Ziemniaki gotować w mundurkach przez ok. 10 minut, aż będą al dente. Obrać i pokroić. Masło rozgrzać na...

    więcej