Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Gnocchi

A+ A-
drukuj
  • mączyste 4 ziemniaki
  • 3 łyżki chudego sera białego
  • jajko
  • 5 łyżek mąki
  • 4 pomidory
  • oliwa
  • ząbek czosnku

Sposób przyrządzania:

Ugotować i przepuścić przez praskę 4 ziemniaki. Następnie połączyć masę z ziemniaków z 3 łyżkami chudego sera, jajkiem, 5 łyżkami mąki i uformować rulony, z których trzeba odcinać małe kluseczki. Gnocchi należy gotować w osolonym wrzątku. Podawać z sosem ze świeżych pomidorów i natki pietruszki. Aby przygotować sos wystarczy połączyć 3 łyżki oliwy, 4 pomidory bez skórki, pietruszkę, mały ząbek czosnku i wszystko podgotować przez 10 min. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pierś indyka duszona w białym winie i śmietanie

  • Makaron w wersji romantic

  • Konfitura śliwkowa z bananami

  • Bułeczki owsiane

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ziemniaki w sosie beszamelowym

    Ugotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i...

    więcej
  • Sałatka warzywna

    Ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez...

    więcej
  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

    Mięso obmyć, osuszyć, usunąć kości, lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Boczek pokroić w plastry, rozłożyć na mięsie razem z...

    więcej
  • Śledź pod pierzynką

    Białka jajek zetrzeć na tarce, cebulę połączyć ze śmietaną i majonezem, doprawić pieprzem. Śledzie ułożyć na talerzach (po dwa na osobę) na...

    więcej