Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Gnocchi

A+ A-
drukuj
  • mączyste 4 ziemniaki
  • 3 łyżki chudego sera białego
  • jajko
  • 5 łyżek mąki
  • 4 pomidory
  • oliwa
  • ząbek czosnku

Sposób przyrządzania:

Ugotować i przepuścić przez praskę 4 ziemniaki. Następnie połączyć masę z ziemniaków z 3 łyżkami chudego sera, jajkiem, 5 łyżkami mąki i uformować rulony, z których trzeba odcinać małe kluseczki. Gnocchi należy gotować w osolonym wrzątku. Podawać z sosem ze świeżych pomidorów i natki pietruszki. Aby przygotować sos wystarczy połączyć 3 łyżki oliwy, 4 pomidory bez skórki, pietruszkę, mały ząbek czosnku i wszystko podgotować przez 10 min. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Rosti light

  • Kanapka Deluxe

  • Tiropitakia - greckie pierożki z serem

  • Karp pieczony

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

    Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie...

    więcej
  • Makaron po chińsku

    Filet umyć i osuszyć, oprószyć przyprawą curry, solą i pieprzem. Podgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulkę aż do zeszklenia. Dorzucić i...

    więcej
  • Mozzarella w karocy

    Krótko zamoczyć kromkę chleba w mleku, następnie nałożyć na nią plaster mozzarelli i anchois. Przytrzymując, dokładnie zamoczyć wszystko w...

    więcej
  • Pikantny kurczak z orzechami i chilli

    Pokroić cebulę – w plasterki, młode cebulki/szalotki i czosnek – w drobne kawałki, chilli – w paseczki. Również w niewielkie kawałki pokroić...

    więcej