Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pierś indycza z batatami

A+ A-
drukuj
  • pierś indyka ok. 500 g
  • 1/2 batata
  • mrożony szpinak
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1/4 świeżej papryki czerwonej
  • papryka czerwona mielona
  • pieprz
  • czosnek mielony

Sposób przyrządzania:

Pokrojone w kostkę mięso indyka rozłożyć na folii aluminiowej, doprawić mieloną papryką i położyć obok paseczki czerwonej świeżej papryki. Całość zawinąć i tak włożyć do parowaru. Batata należy dokładnie umyć i pokroić na grube plastry i jeszcze na połówki. Tak przygotowane bataty dołożyć do parowaru i ustawić go na 25 minut. W tym czasie należy przygotować szpinak. Szpinak wrzucić na rozgrzana patelnię i smażyć, stale mieszając. Później należy dodać rozrywaną na kawałki mozzarellę. Szpinak doprawić pieprzem i czosnkiem. tak przygotowaną całość wykładamy na talerze.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser mozzarella
  • Pierś z indyka
  • Czosnek granulowany
  • Bataty
  • Papryka
  • Papryka słodka
  • Pieprz czarny

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka grecka

  • Łosoś w czerwonym curry

  • Grillowany leszcz

  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jajecznica z kiełkami i sokiem z grejpfruta

    Roztopić masło na patelni, dodać posiekaną cebulę, kiełki oraz pędy fasoli. Następnie wbić jajko. Całość smażyć kilka minut. Podpieczone...

    więcej
  • Paella

    Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i...

    więcej
  • Spaghetti frutti di mare

    Drobno posiekany i przepuszczony przez wyciskarkę czosnek krótko przesmażyć na chłodnej oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zwiększyć ogień...

    więcej
  • Zielona surówka

    Kapusty posiekać, zasypać odrobiną soli i ugnieść dłońby aby warzywa zmiękły i puściły wodę. Dodać posiekaną cebulkę, szczypiorek i natkę....

    więcej