
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema łyżkami oleju, gotować na małym ogniu. Doprawić kminkiem, solą, pieprzem, mieloną papryką, zielem angielskim, liśćmi laurowymi. Pokrojone w kostkę papryki, marchewkę i pietruszkę dodać do garnka, wymieszać, całość zalać wodą i dusić pod przykryciem przez około godzinę. W tym czasie rozrobić mąkę z jajkiem i trzema łyżkami wody, zagniatać do uzyskania elastycznego ciasta, następnie uformować wałek i pociąć na małe kluseczki. Podczas gotowania, dodać pokrojone w kawałki ziemniaki, pomidory z puszki, później fasolę konserwową, a pod sam koniec gotowania - kluseczki (powinny się gotować ok 3-5 minut) i pokrojony w krążki por.
lub wyszukaj w przepisach
Mięso umyć, osuszyć, zalać marynatą zrobioną z posiekanej cebuli, czosnku, bulionu, wina i przypraw i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia...
więcejMięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i...
więcejRyby obmyć, natrzeć ziołami, odłożyć na około 30 minut. Kapustę pekińską umyć i poszatkować na cienkie paski, ogórka pokroić w plasterki, a...
więcejZiemniaki ugotować w mundurkach, po ostygnięciu pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, posiekać, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej....
więcejzobacz więcej