
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Plastry polędwicy wołowej obłożyć folią spożywczą i rozklepać tłuczkiem, starając się, żeby były najcieńsze. Zdjąć górną warstwę folii i położyć mięso stroną bez folii na talerz. Nie zdejmować folii, aż do czasu podawania dania. Na patelnię wlać odrobinę oliwy i lekko podgrzać. Na ciepłą oliwę wbić jajka przepiórcze i zdjąć patelnię z ognia. Białko jajek powinno być idealnie gładkie i niespieczone. Gdy jajka są gotowe, posypać je solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Wykończenie i prezentacja:
Zdjąć folię z wołowiny i ułożyć sadzone jajka przepiórcze. Położyć kilka listków rukoli, posypać płatkami parmezanu. Na koniec oprószyć pieprzem oraz solą.
lub wyszukaj w przepisach
Pierożki gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie rozmrożony szpinak wraz z czosnkiem i cebulką krótko poddusić na patelni,...
więcejZacznij od pomidorów: włóż je do dużego rondla z cebulą, selerem i marchewką i trzymaj na mocnym ogniu pod przykryciem przez dziesięć minut, aż...
więcejRyż z cukrem gotować na małym ogniu w mleczku kokosowym do miękkości (powinien być kleisty), mango obrać i pokroić w cienkie plasterki. Podawać na...
więcejSzparagi umyć, odciąć twarde końcówki, ugotować na wodzie (mała ilość) lub na parze. Ugotowane szparagi odcedzić, polać rozgrzanym masłem z...
więcej