Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z serem Tomino i borówkami

A+ A-
drukuj
  • 1/2 sera tomino w oliwie z ziołami
  • 1/2 sera tomino w oliwie z czerwoną papryką
  • 10 borówek
  • 5 malin
  • 20 g orzeszków piniowych
  • 20 g rodzynek
  • mieszanka sałat
  • 1 seler
  • 1/2 papryki
  • oliwa extra virgin
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

Moczyć rodzynki w wodzie przez godzinę. Obrać selera i pokroić w cienkie plasterki razem z papryką. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą, solą, pieprzem i octem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rodzynki
  • Borówki
  • Sałata mix
  • Seler
  • Ser tomino w oliwie z czerwoną papryką
  • Ser tomino w oliwie z ziołami
  • Maliny
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwa extra virgin
  • Orzechy piniowe
  • Papryka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Deser czekoladowy fondant

  • Ryż z krewetkami

  • Omlet z owocami

  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Mango sticky rice

    Ryż z cukrem gotować na małym ogniu w mleczku kokosowym do miękkości (powinien być kleisty), mango obrać i pokroić w cienkie plasterki. Podawać na...

    więcej
  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

    Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie...

    więcej
  • Risotto z warzywami

    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka, podsmażyć. Następnie dodać ryż i pół szklanki wody (dusić kilka minut). Dodać...

    więcej
  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

    Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Jak przygotować deskę...

    Wymyślona i spopularyzowana przez...

    zobacz więcej