Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Bułeczki owsiane

A+ A-
drukuj
  • 1 szklanka wody
  • 7 g suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka otrębów owsianych górskich

Sposób przyrządzania:

Do dużej miski wsypać suche składniki i dodać mokre (woda, rozpuszczone masło i jajka). Wyrobić całość do uzyskania jednolitej masy. Przykryć miskę folią spożywczą i odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Następnie podzielić je na 12 równych porcji, zrolować w okrągłe bułeczki i odstawić do wyrośnięcia. Po tym posmarować mlekiem, obsypać płatkami i wstawić na pół godziny do piekarnika nagrzanego do 180°C.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Drożdże
  • Woda
  • Sól
  • Jajka
  • Mąka
  • Masło
  • Otręby
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kurczak po tajsku

  • Placki z cukinią (około 20 sztuk)

  • Bogracz

  • Omlet francuski

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

    Warzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym...

    więcej
  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

    Do szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...

    więcej
  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

    Na talerzu wyłożyć plastry chorizo i połowę pokrojonej mozzarelli. Posypać świeżą bazylią, poszarpaną na kawałki. Po wierzchu rozsypać pokrojone...

    więcej
  • Flaczki po krakowsku

    Flaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY