Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z kuskusem i oliwkami

A+ A-
drukuj
  • 100 g kaszy kuskus
  • garść czarnych oliwek
  • zielony ogórek
  • awokado
  • 2 pomidory
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Kaszę zalać wodą 1 cm nad poziom kaszy, doprawić solą i odstawić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki. Awokado i ogórka obrać i pokroić w plastry, pomidora w kostkę. Warzywa połączyć z kaszą, doprawić posiekaną bazylią, pieprzem i oliwą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Oliwki czarne
  • Pieprz mielony
  • Pomidory
  • Sól
  • Awokado
  • Kuskus

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wakacyjne brownie

  • Paella

  • Dorsz z fasolką na parze

  • Tabbouleh

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z ricottą i gruszką

    Sałatę lodową rozdrobnić, wymieszać z roszponką. Dodać pokrojone w kostkę pomidora oraz gruszkę. Wymieszać z ricottą. Posypać prażonymi pestkami...

    więcej
  • Halibut z brokułami i grzybami leśnymi

    Rybę przyprawić solą i pieprzem, smażyć na odrobinie oliwy z obu stron przez 5 minut. Następnie wstawić na ok. 5 - 10 minut do lekko nagrzanego (ok....

    więcej
  • Pasztet z gęsi z żurawiną

    Żurawinę moczyć przez około godzinę w nalewce, natomiast bułkę - do miękkości w wodzie. Do garnka z wodą włożyć pokrojone na kawałki udka i...

    więcej
  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY