Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka ziemniaczana

A+ A-
drukuj
  • 8-10 młodych ziemniaków
  • 1 świeży ogórek
  • 6-8 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 100 g roszponki
  • gruba sól
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny

Sposób przyrządzania:

Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry. Dodać roszponkę i posiekany szczypiorek. Skropić wszystko oliwą i octem, doprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rzodkiewki
  • Szczypiorek
  • Roszponka
  • Ziemniaki młode
  • Sól
  • Ocet winny
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Pieprz zielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ryba w galarecie

  • Naleśniki pomarańczowe

  • Zupa z soczewicy

  • Kiełki z patelni

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pieczony łosoś z papryką, cukinią i bakłażanem

    Łososia przyprawić pieprzem i solą, pokropić oliwą, zawinąć w folię spożywczą i piec przez około 20-25 minut (można też usmażyć na patelni...

    więcej
  • Włoskie gazpacho z serem burrata

    Umyć warzywa. Delikatnie naciąć skórkę na pomidorach. Sparzyć pomidory i paprykę we wrzątku przez kilka sekund, następnie ostudzić w zimnej wodzie....

    więcej
  • Sernik świąteczny light

    Aby upiec niskokaloryczny sernik light należy rozgrzać piekarnik do 170 stopni, natłuścić okrągłą formę (24cm) i obsypać ją mąką. Następnie...

    więcej
  • Pieczeń cielęca z indykiem i marchewką

    Mięso umyć, osuszyć, zalać marynatą zrobioną z posiekanej cebuli, czosnku, bulionu, wina i przypraw i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY