Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka ziemniaczana

A+ A-
drukuj
  • 8-10 młodych ziemniaków
  • 1 świeży ogórek
  • 6-8 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 100 g roszponki
  • gruba sól
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny

Sposób przyrządzania:

Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry. Dodać roszponkę i posiekany szczypiorek. Skropić wszystko oliwą i octem, doprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rzodkiewki
  • Szczypiorek
  • Roszponka
  • Ziemniaki młode
  • Sól
  • Ocet winny
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Pieprz zielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Hiszpańskie churros z czekoladą

  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

  • Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami

  • Zapiekany w szynce parmeńskiej stek z łososia

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Rozgrywające ziemniaczki

    Ziemniaki pokroić w ćwiartki, wrzucić do dużej miski. Do tego dodać oliwę, zmiażdżony czosnek, pokrojoną papryczkę chilli i paprykę (w paseczki)....

    więcej
  • Puchar sułtański

    Cukier wolno podgrzewać w suchym rondlu, jak się skarmelizuje dodać połowę śmietanki i podgrzewać, aż zgęstnieje. Sos czekoladowy: gorzką...

    więcej
  • Ciasto jogurtowe

    Żółtka ubijać z cukrem do uzyskania puszystej masy, dodać jogurt i dalej ubijać, dodać mąkę, skórkę i ziarenka wanilii. Dodać tłuszcz. Białka...

    więcej
  • Bogracz

    Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY