
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Liście winogron opłukać w zimnej wodzie. Mięso, ryż, posiekane cebulę, natkę pietruszki i miętę wymieszać razem z koncentratem, oliwą i sokiem z cytryny, doprawić. Na opłukane liście wyłożyć farsz, a następnie zawijać tak, jak gołąbki. Na dno garnka dodać trochę oliwy, zawinięte gołąbki układać warstwowo, blisko siebie, skrapiając je sokiem z cytryny. Całość zalać bulionem do całkowitego przykrycia, gotować na średnim ogniu około godziny. Sok z cytryny wymieszać z jogurtem, posiekaną natką pietruszki i sprasowanym czosnkiem - tak przygotowanym sosem polewamy gołąbki po ugotowaniu.
lub wyszukaj w przepisach
Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z...
więcejWarzywa dokładnie umyć oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ogórka dodatkowo obrać ze skórki). Śmietanę i kefir wymieszać, dodać starte...
więcejNa rozgrzanej patelni zrumienić posiekany czosnek, następnie dodać dżem chilli, pokrojone w kostkę tofu oraz sos sojowy. Najlepiej podawać z białym...
więcejZiemniaki i buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Ogórki, jabłko i płaty śledziowe kroimy w większą kostkę....
więcej