Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Spaghetti z sosem pomidorowym (dla 2 osób)

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie spaghetti
  • 1/2 puszki pomidorów
  • oliwki
  • starty parmezan
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • świeże zioła: pietruszka, bazylia, kolendra

Sposób przyrządzania:

Pomidory z puszki lekko podgrzać w garnku. Ugotować makaron w dużej ilości wrzącej wody (gotować 5-6 minut) . Makaron powinien być al dente. Odcedzić i umieścić ponownie w garnku. Do gorącego makaronu dodać pomidory, oliwę, pokrojone oliwki wymieszać. Skropić sosem sojowym i posypać świeżymi ziołami (natką pietruszki, bazylią, kolendrą). Posypać utartym parmezanem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Kolendra
  • Makaron spaghetti
  • Natka pietruszki
  • Oliwa extra virgin
  • Oliwki czarne
  • Oliwki zielone
  • Ser parmezan
  • Sos sojowy
  • Pomidory z puszki
  • Papryka chilli
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Spaghetti frutti di mare

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

  • Pasta z sera i makreli

  • Klops z jajkiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gofry – przepis podstawowy

    Wszystkie składniki wymieszać i ubić mikserem. Piec w gofrownicy do zarumienienia. Gofry ozdobić ulubionymi dodatkami, np. bitą śmietaną, owocami...

    więcej
  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

    Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć, z rozmarynu obrać listki. Kurczaka natrzeć przyprawami, czosnkiem, rozmarynem, skórką z cytryny...

    więcej
  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na połówki. Ułożyć na półmisku do pieczenia, posmarowanym oliwą z oliwek. Delikatnie posolić...

    więcej
  • Zupa z soczewicy

    Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY