Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczeń

A+ A-
drukuj
  • 2 kg schab bez kości
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • rozmaryn
  • szałwia
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia. Piec pieczeń w temperaturze 220°C do zrumienienia, podlewając wytopionym tłuszczem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rozmaryn
  • Schab
  • Czosnek
  • Szałwia
  • Tymianek
  • Sól
  • Oliwa

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Stek z kolorowym pieprzem

  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

  • Potrawka z kaszą jaglaną

  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pieczone pierożki z fetą i oliwkami

    Z przesianej mąki, oliwy i ciepłej wody wyrobić elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce przez około jedną godzinę. Przygotować farsz: w misce...

    więcej
  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej
  • Sałatka z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do pokrojonej gruszki dodać roszponkę oraz kurczaka. Całość wymieszać, polać olejem lnianym....

    więcej
  • Papryka faszerowana

    Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY