Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany bakłażan z mozzarellą

A+ A-
drukuj
  • 1 bakłażan
  • 1 mozzarella
  • 1 pomidor
  • świeża bazylia
  • oliwa extra virgine
  • sos balsamiczny
  • 1 łyżeczka miodu lipowego
  • sól
  • mielony pieprz

Sposób przyrządzania:

Bakłażana pokroić w plastry i posolić, a jak puści sok – opłukać. Następnie grillować, rozłożyć na talerze. Mozzarellę i pomidora pokroić w plastry i przekładać na zmianę z grillowanym bakłażanem, tworząc “piramidkę”. Z oliwy, sosu balsamicznego, miodu, soli i pieprzu zrobić sos i polać nim warzywa. Całość posypać listkami świeżej bazylii.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Bazylia
  • Ser mozzarella
  • Sól
  • Miód lipowy
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasta z sera i makreli

  • Sałatka z rukoli i parmezanu

  • Pieczeń cielęca z indykiem i marchewką

  • Muffiny z oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

    Mikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...

    więcej
  • Zielona surówka

    Kapusty posiekać, zasypać odrobiną soli i ugnieść dłońby aby warzywa zmiękły i puściły wodę. Dodać posiekaną cebulkę, szczypiorek i natkę....

    więcej
  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

    Miąższ z arbuza pokroić w drobną kostkę, wymieszać z sokiem z limonki i opłukanymi listkami mięty. Dodać wodę, kostki lodu i ponownie wymieszać.

    więcej
  • Sałatka z serem scamorza i figami

    Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY