
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Bakłażana pokroić w plastry i posolić, a jak puści sok – opłukać. Następnie grillować, rozłożyć na talerze. Mozzarellę i pomidora pokroić w plastry i przekładać na zmianę z grillowanym bakłażanem, tworząc “piramidkę”. Z oliwy, sosu balsamicznego, miodu, soli i pieprzu zrobić sos i polać nim warzywa. Całość posypać listkami świeżej bazylii.
lub wyszukaj w przepisach
Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema...
więcejJajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuła rozdzielić na różyczki i zblanszować. Czosnek zmiażdżyć, dodać majonez i jogurt i wmieszać....
więcejKiełki razem z olejem wrzucić na rozgrzaną patelnię i krótko podsmażyć - do podgrzania, idealne jako dodatek do dań głównych.
więcejPiersi z gęsi umyć dzień wcześniej i pozostawić na noc do wymoczenia w wodzie, dodając 2 łyżki soli. Następnego dnia gęś wyjąć z wody, osuszyć,...
więcej