Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany bakłażan z mozzarellą

A+ A-
drukuj
  • 1 bakłażan
  • 1 mozzarella
  • 1 pomidor
  • świeża bazylia
  • oliwa extra virgine
  • sos balsamiczny
  • 1 łyżeczka miodu lipowego
  • sól
  • mielony pieprz

Sposób przyrządzania:

Bakłażana pokroić w plastry i posolić, a jak puści sok – opłukać. Następnie grillować, rozłożyć na talerze. Mozzarellę i pomidora pokroić w plastry i przekładać na zmianę z grillowanym bakłażanem, tworząc “piramidkę”. Z oliwy, sosu balsamicznego, miodu, soli i pieprzu zrobić sos i polać nim warzywa. Całość posypać listkami świeżej bazylii.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Bazylia
  • Ser mozzarella
  • Sól
  • Miód lipowy
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Turbot pieczony w soli

  • Sałatka brokułowa

  • Zupa czosnkowa

  • Suflety paprykowe z serem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jajka faszerowane

    Jajka przeciąć na pół, wyjąć żółtka. Serek połączyć z drobno posiekanym lub zmielonym łososiem i z żółtkami, posiekanym koperkiem oraz sokiem...

    więcej
  • Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami

    Jajka przekroić na pół i wyciągnąć z nich żółtka. Suszone pomidory drobno posiekać. Wymieszać wszystko z majonezem, doprawić solą i pieprzem....

    więcej
  • Sos barbecue na bazie coli korzennej

    Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.

    więcej
  • Buraczki na zimę

    Buraki opłukać, posegregować w dwóch grupach wielkościowych: w jednym garnku ugotować małe buraczki, w drugim – większe (te drugie muszą gotować...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY