Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jajecznica z szynką i kiełkami

A+ A-
drukuj
  • 180g jajka kurzego
  • 30g wieprzowiny/szynki
  • 10g masła klarowanego
  • 10g ciecierzycy wykiełkowanej surowej
  • 10g surowych pędów fasoli Mung
  • 10g surowej soczewicy wykiełkowanej

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i mieszać na przemiennie ściągając patelnię z ognia aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Jajka
  • Wieprzowina
  • Masło
  • Ciecierzyca
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Deser czekoladowy fondant

  • Madrycki dressing

  • Biszkopcik z wiśniami

  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sorbet jabłkowy

    Jabłka umyć, odciąć górną warstwę, usunąć miąższ i gniazda nasienne, a następnie wstawić do lodówki. Miąższ przełożyć do małego naczynia,...

    więcej
  • Ryż z krewetkami

    Selera i marchewkę posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę, seler i marchewkę, aż warzywa lekko zmiękną - nie zrumienią...

    więcej
  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

    Udka obmyć, natrzeć przyprawami, włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C przez około dwie godziny (po godzinie przewrócić udka na drugą...

    więcej
  • Rösti

    Ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo w osolonej wodzie, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, ser zetrzeć na tarce o...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Podróże śniadaniowe

    zobacz więcej

  • Czas na szybkie gotowanie

    15, 25 lub 35 minut. W ciągu tego...

    zobacz więcej