Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kasza gryczana z granatem

A+ A-
drukuj
  • 200 gram kaszy gryczanej
  • 1 marchewka
  • 1 owoc granatu
  • garść świeżej mięty
  • garść koperku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Kaszę ugotować na sypko. Odstawić pod przykryciem, aby nie ostygła. Oczyszczoną marchewkę pokroić za pomocą obieraczki na cienkie paseczki. Kaszę połączyć z marchewką, posiekanymi ziołami, ziarnami granata, przyprawami i odrobiną oliwy. Podawać na ciepło.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sól
  • Koperek
  • Mięta
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz kolorowy
  • Marchew
  • Kasza gryczana
  • Granat

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztet domowy

  • Burritos drobiowe

  • Lody z zieloną herbatą

  • Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kanapki z kawiorem

    Kromki pumpernikla posmarować cienko masłem. Ułożyć plasterek pomidora, posypać go solą i pieprzem. Na tym ułożyć plasterek fety i łososia...

    więcej
  • Domowe pączki

    Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...

    więcej
  • Ciasto dyniowe

    Ciasto: mąkę, mleko, jajka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia wymieszać, całość ugnieść i pozostawić na około 25 minut w lodówce. Mus:...

    więcej
  • Lody z zieloną herbatą

    W rondlu podgrzać mleko z herbatą, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie zostawić na chwilę aby herbata się zaparzyła i oddała smak, po tym...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY