Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak w kiwi

A+ A-
drukuj
  • 1/2 filetu z piersi kurczaka
  • 4 kiwi
  • mozzarella
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sałata
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki miodu
  • słodka papryka
  • bazylia
  • oregano
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

Filet pokroić na kotleciki i odpowiednio doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Następnie mięso należ podsmażyć lub ugotować na parze. Kiwi kroimy na plastry, a mozzarelle i sałatę rozrywamy na kawałki wedle uznania. Sałatę układamy na talerzu. Przygotowujemy sos na bazie jogurtu, soku z cytryny, miodu i przypraw. Na sałacie układamy gotowe mięso, obkładamy kiwi i mozzarellą. Całość polać sosem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Sałata
  • Filet z kurczaka
  • Sól
  • Oregano
  • Kiwi
  • Miód
  • Papryka słodka
  • Pieprz czarny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kurczak po tajsku

  • Jajka sadzone w cieście francuskim

  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

  • Granita z arbuza

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ciasto dyniowe

    Ciasto: mąkę, mleko, jajka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia wymieszać, całość ugnieść i pozostawić na około 25 minut w lodówce. Mus:...

    więcej
  • Chutney z jabłek

    Posiekać imbir, cebule i czosnek. Obrane i pokrojone jabłka gotować w occie z cukrem, aż będą miękkie. Dodać imbir, cebule i czosnek oraz wszystkie...

    więcej
  • Ciasto czekoladowe z malinami

    Nastawić piekarnik na 180°C i przygotować tortownicę o średnicy 22-24 cm. Polewa: Czekoladę, dżem i śmietanę podgrzać w małym garnku na średnim...

    więcej
  • Jajecznica z szynką i kiełkami

    Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i...

    więcej