Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak w kiwi

A+ A-
drukuj
  • 1/2 filetu z piersi kurczaka
  • 4 kiwi
  • mozzarella
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sałata
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki miodu
  • słodka papryka
  • bazylia
  • oregano
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

Filet pokroić na kotleciki i odpowiednio doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Następnie mięso należ podsmażyć lub ugotować na parze. Kiwi kroimy na plastry, a mozzarelle i sałatę rozrywamy na kawałki wedle uznania. Sałatę układamy na talerzu. Przygotowujemy sos na bazie jogurtu, soku z cytryny, miodu i przypraw. Na sałacie układamy gotowe mięso, obkładamy kiwi i mozzarellą. Całość polać sosem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Filet z kurczaka
  • Kiwi
  • Miód
  • Papryka słodka
  • Pieprz czarny
  • Sałata
  • Sól
  • Oregano
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Dorsz z fasolką na parze

  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

  • Czerwona zupa z wołowiną

  • Warzywa z patelni

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jajecznica z kiełkami i sokiem z grejpfruta

    Roztopić masło na patelni, dodać posiekaną cebulę, kiełki oraz pędy fasoli. Następnie wbić jajko. Całość smażyć kilka minut. Podpieczone...

    więcej
  • Żurek

    Z 5 dniowym wyprzedzeniem przygotowywać zakwas: czosnek pokroić na kawałki, wrzucić do szczelnego naczynia, dodać pozostałe składniki, zalać wodą do...

    więcej
  • Włoskie gazpacho z serem burrata

    Umyć warzywa. Delikatnie naciąć skórkę na pomidorach. Sparzyć pomidory i paprykę we wrzątku przez kilka sekund, następnie ostudzić w zimnej wodzie....

    więcej
  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

    Udka obmyć, natrzeć przyprawami, włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C przez około dwie godziny (po godzinie przewrócić udka na drugą...

    więcej