Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

A+ A-
drukuj
  • 200g gruszki surowej
  • 50g gorgonzoli
  • 10g orzechów włoskich
  • 10g oliwy z oliwek
  • 50g makaronu parpadelle (bezglutenowego)

Sposób przyrządzania:

Gruszki umyć, obrać i pokroić w niewielką kostkę. Poddusić na małej ilości wody, tak, by zmiękły. Orzechy bardzo drobno posiekać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, następnie odcedzić. Ciepły makaron wyłożyć na talerze, posypać startym serem grogonzola, następnie ciepłymi gruszkami i orzechami. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Gruszka
  • Oliwa
  • Orzechy włoskie
  • Ser gorgonzola
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Hiszpańska tortilla

  • Wiosenne krokiety

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

  • Ciasteczka z lentilkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pad thai

    Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...

    więcej
  • Pierś grillowana w pomarańczach

    Filet umyć, osuszyć i wrzucić na patelnie grillową. Podsmażyć z obydwu stron. Dodać pomarańcze i smażyć przez około 10 minut.

    więcej
  • Buraczki na zimę

    Buraki opłukać, posegregować w dwóch grupach wielkościowych: w jednym garnku ugotować małe buraczki, w drugim – większe (te drugie muszą gotować...

    więcej
  • Grillowanie warzywa

    Warzywa umyć i osuszyć. Cukinie, bakłażana i kolby kukurydzy pokroić w plastry. Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w paski. Główki pieczarek umyć...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY