Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kuskus z warzywami

A+ A-
drukuj
  • 200 g kaszy kuskus
  • po jednej kolorowej papryce
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 200 g ciecierzycy
  • 1 mała cebula
  • 250 ml bulionu
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

Cebulę drobno posiekać, papryki pokroić w większą kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie wraz z kolendrą, doprawić i podlać bulionem. Dodać kuskus. Gotować 5 minut. Dodać odsączoną ciecierzycę i posiekaną natkę pietruszki. Odstawić na chwilę pod przykryciem, żeby kuskus napęczniał.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Sól
  • Kolendra
  • Papryka mix
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Kuskus
  • Ciecierzyca

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka Cezar z grzankami

  • Pasztet

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

  • Grillowany schab

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Dynia smoothie

    Dynię obrać, pokroić w kostkę oraz ugotować w niewielkiej ilości wody (do miękkości). Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia. Następnie...

    więcej
  • Burritos z mielonym mięsem

    Podsmażyć na patelni mięso, dodać warzywa, a później przyprawę i wodę. Smażyć przez kilka minut, mieszając. Dodać gotowany ryż i jeszcze raz...

    więcej
  • Moskole

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, dodać mąkę, maślankę i sól, wyrobić na stolnicy ciasto, rozwałkować i formować owalne placki...

    więcej
  • Grillowana bruschetta

    W jednej misce wymieszać delikatnie wszystkie składniki oprócz sera, przykryć i odstawić do lodówki na pół godziny. W drugiej misce połączyć 2...

    więcej