Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany schab

A+ A-
drukuj
  • kasza gryczana 30 g
  • schab 100 g
  • burak czerwony 200 g
  • cebula 20 g
  • jabłko 100 g
  • ocet balsamiczny 5 g
  • rozmaryn 10 g
  • oliwa 5 g

Sposób przyrządzania:

Schab umyć, osuszyć i delikatnie rozbić. Posmarować oliwą i wetrzeć rozmaryn. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Buraki ugotować (około 30 - 40 minut) i ostudzić. Jabłko oraz zimnego buraka utrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać pokrojoną cebulę i ocet. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Schab wrzucić na rozgrzaną patelnię i grillować po 3 - 4 minuty z każdej strony.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rozmaryn
  • Schab
  • Cebula
  • Kasza
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Buraczki zasmażane

  • Pad thai

  • Tiramisu

  • Pulpeciki cielęce z makaronem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

    Na rozgrzanej oliwą patelni podsmażyć cebulę do uzyskania efektu zrumienienia, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę. Po ok 4 minutach dodać sprasowany...

    więcej
  • Małże św. Jakuba z patelni z czosnkiem

    Małże otworzyć nożem. Wyjąć mięso z muszli i dokładnie opłukać. Muszle odłożyć. Czosnek obrać i posiekać. Natkę pietruszki umyć i posiekać,...

    więcej
  • Pasztet

    Mięso, boczek i słoninę drobno pokroić, podsmażyć i przełożyć do dużego garnka. Zalać wszystko wodą, dodać sól, pieprz, kilka listków...

    więcej
  • Mus malinowy z tofu

    Do pojemnika blendera wrzucić lekko rozmrożone maliny i wlać syrop. Tofu rozdrobnić i dodać do malin i syropu. wszystkie składniki zmiksować do...

    więcej