Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krem z pomidorów

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie pomidorów w puszce lub kilka świeżych pomidorów średniej wielkości
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszać, dodać ok. 2 szklanki wody i gotować przez 20 minut. Następnie wszystko zmiksować. Ponownie podgrzać na małym ogniu. Dodać jogurt naturalny. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Cebula
  • Pomidory z puszki
  • Czosnek
  • Jogurt naturalny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Deser zwycięzców

  • Filet z indyka z sałatką z rukoli

  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

  • Tapenada

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z rukolą i kiełkami

    Pomidora i oliwki pokroić w plastry. Roszponkę oraz kiełki opłukać pod wodą i osuszyć.

    więcej
  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

    Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie...

    więcej
  • Żeberka po tajsku

    Żeberka pokroić w porcje z 2-3 kostkami, w dużej misce rozmieszać marynatę wraz z miodem i włożyć mięso na około 1 godzinę, po tym czasie piec na...

    więcej
  • Tofu z dżemem chilli

    Na rozgrzanej patelni zrumienić posiekany czosnek, następnie dodać dżem chilli, pokrojone w kostkę tofu oraz sos sojowy. Najlepiej podawać z białym...

    więcej