Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krem z pomidorów

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie pomidorów w puszce lub kilka świeżych pomidorów średniej wielkości
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszać, dodać ok. 2 szklanki wody i gotować przez 20 minut. Następnie wszystko zmiksować. Ponownie podgrzać na małym ogniu. Dodać jogurt naturalny. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Cebula
  • Pomidory z puszki
  • Czosnek
  • Jogurt naturalny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kiełki z patelni

  • Kaczka pieczona

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Salmorejo z szynką hiszpańską

    Pieczywo pokruszyć na kawałki, zmiksować z czosnkiem i bazylią. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry oczyścić z pestek, wrzucić do miksera wraz z...

    więcej
  • Kurczak z mango (dla 4 osób)

    Na patelni na małej ilości oleju podsmażyć cebulę, następnie wlać mleczko kokosowe, bulion, pokrojone kawałki suszonego mango i gotować na wolnym...

    więcej
  • Makaron w wersji romantic

    Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odkroić końcówki szparagów, resztę pokroić w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe umyć i...

    więcej
  • Flaczki po krakowsku

    Flaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...

    więcej