Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pierś grillowana w pomarańczach

A+ A-
drukuj
  • 150g filetu z piersi indyka
  • 200g pomarańcza/brzoskwinia
  • 10g masła klarowanego

Sposób przyrządzania:

Filet umyć, osuszyć i wrzucić na patelnie grillową. Podsmażyć z obydwu stron. Dodać pomarańcze i smażyć przez około 10 minut.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brzoskwinie
  • Pierś z indyka
  • Masło
  • Pomarańcz
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Cytrusowe orzeźwienie II

  • Panini z pieczoną papryką i cukinią

  • Zupa z soczewicy

  • Hiszpańskie churros z czekoladą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ricotta z owocami

    Truskawki pokroić w plasterki, dodać maliny. Wymieszać z ricottą, następnie posypać orzechami nerkowca. Smacznego!

    więcej
  • Dorsz na parze

    Ugotować wodę w garnku do gotowania na parze, natrzeć dorsza oliwą i położyć go na sicie razem z fasolką szparagową, przykryć i gotować 15 minut....

    więcej
  • Domowe müsli – zdrowy początek dnia

    Do miski wsypać 3–4 czubate płatków, dodać trochę gorącej wody i na 10 minut odstawić, aż napęcznieje. Zalać jogurtem, wymieszanym z odrobiną...

    więcej
  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

    Bakłażana pokroić w plastry i posolić, a jak puści sok – opłukać. Następnie grillować, rozłożyć na talerze. Mozzarellę i pomidora pokroić...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY