Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sos barbecue na bazie coli korzennej

A+ A-
drukuj
  • 1 butelka Curiosity Cola Festimans
  • pół szklanki ketchupu
  • pół szklanki soku pomarańczowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru (najlepiej brązowego)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • przyprawy: imbir, pieprz cayenne, sól

Sposób przyrządzania:

Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier brązowy
  • Cytryny
  • Czosnek
  • Sok z pomarańczy
  • Imbir
  • Ketchup
  • Miód
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Łosoś z paprykami

  • Grecka sałatka z ziołowym serem tomino

  • Orientalna Ice Tea

  • Rozgrywające ziemniaczki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tapenada

    Oliwki i kapary wsypać do wysokiego pojemnika. Dodać starty drobno parmezan i anchois oraz czosnek. Zmiksować używając blendera lub moździerza,...

    więcej
  • Burek z serem

    Mąkę, sól oraz wodę wymieszać, wyrobić ciasto do uzyskania efektu miękkości i elastyczności, uformować je w kulę i odłożyć na około pół...

    więcej
  • Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

    Krewetki opłukać. Nadziać na szpadki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i cytryną. Ułożyć na ruszcie i piec,...

    więcej
  • Karp nadziewany kapustą

    Rybę sprawić nie odcinając głowy, ale usunąć oczy i skrzela. Umyć, osuszyć i natrzeć solą. Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle, dodać drobno...

    więcej