Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa chrzanowa

A+ A-
drukuj
  • ½ kg ziemniaków
  • 1L bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 450 g chrzanu
  • 15 dag polędwicy wędzonej
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki gotować w bulionie do miękkości, zmiksować, dodać chrzan i śmietanę. Podawać w podgrzanych talerzach ze świeżym pieczywem wiejskim. Udekorować pokrojoną w paski wędzonką i natką pietruszki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Polędwica wędzona
  • Bulion
  • Ziemniaki
  • Chrzan
  • Kwaśna śmietana
  • Natka pietruszki
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa czosnkowa

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

  • Zupa z soczewicy

  • Jamie Oliver: pizza z mozarellą i sosem pomidorowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Faworki

    Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Wyrabiać rękami aż będzie gładkie i błyszczące. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto bardzo...

    więcej
  • Przekąska z jajecznicy

    Jajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się...

    więcej
  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

    Cukinie pokroic na długie cienkie paski, np. obieraczką do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą, wymieszać delikatnie w misce. Na warzywa...

    więcej
  • Groch z kapustą

    Przez dobę moczyć groch w zimnej wodzie. Następnego dnia gotować groch w czystej wodzie, aż zmięknie. Drobno poszatkować kapustę, dodać przyprawy i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY