Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Fritata z warzywami

A+ A-
drukuj
  • jajko kurze 120 g
  • masło klarowane 10 g
  • mieszanka warzyw mrożona lub świeża 200 g

Sposób przyrządzania:

Roztopić na patelni masło, ubić dwa jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać mieszankę warzyw. Po 3-4 minutach danie gotowe. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Masło
  • Papryka
  • Pomidory
  • Sałata mix
  • Jajka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Domowa chałwa

  • Grillowane krewetki

  • Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

  • Baklava

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gofry – przepis podstawowy

    Wszystkie składniki wymieszać i ubić mikserem. Piec w gofrownicy do zarumienienia. Gofry ozdobić ulubionymi dodatkami, np. bitą śmietaną, owocami...

    więcej
  • Łosoś w musztardzie z miodem i cytryną

    Wymieszać w miseczce sok z cytryny, miód, musztardę i oliwę, w tak przygotowanej marynacie obtoczyć łososia i chłodzić w lodówce 2,5 h. Następnie...

    więcej
  • Zupa dyniowa

    Pieczona dynia - surową dynię umyć pokroić na kawałki razem ze skorupą, miąższem i pestkami. Ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do...

    więcej
  • Granita z arbuza

    Wodę podgrzać w garnuszku , wsypać cukier, mieszać aż się rozpuści i odstawić do ostygnięcia. Miętę lub melisę poszatkować bardzo drobno,...

    więcej