Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Surowego tuńczyka w kawałku owinąć folią do pieczenia i krótko smażyć na patelni z każdej strony przez około 1 minutę. Odwinąć folię, tuńczyka cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu, skropić oliwą z oliwek z trawą cytrynową, lionką lub cytryną (taką oliwę można zrobić samodzielnie oliwa z oliwek + trawa cytrynowa/skórka z limonki i przechowujemy kilka dni w lodówce), danie podawać z chrupiącym pieczywem.
lub wyszukaj w przepisach

Rozgrzać na patelni oliwę, ubić trzy jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać kawałki łososia. Szpinak podsmażyć z szalotką i...
więcej
Morele sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki (2-3 dojrzałe sztuki zostawić do dekoracji). Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne...
więcej
Warzywa umyć i osuszyć. Cukinie, bakłażana i kolby kukurydzy pokroić w plastry. Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w paski. Główki pieczarek umyć...
więcej
Filet z kurczaka pokroić w paski, podsmażyć na oliwie. Bakłażana i cukinię pokroić w kostkę, dodać do kurczaka. Dusić aż warzywa będą miękkie....
więcej
