Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tabbouleh

A+ A-
drukuj
  • 200 g kaszy kuskus
  • 2 pomidory
  • 1/2 ogórka
  • papryka
  • cebula
  • oliwa z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • garść natki pietruszki
  • garść świeżej kolendry
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Kaszę należy zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Warzywa umyć, obrać i pokroić w równą kostkę. Zioła posiekać niezbyt drobno. Dokładnie odsączyć kaszę. Wymieszać wszystko razem, doprawić solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Cytryny
  • Czosnek
  • Sól
  • Kolendra
  • Natka pietruszki
  • Ogórek
  • Papryka
  • Pieprz mielony
  • Pieprz zielony
  • Kuskus
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Słodkie Różki z tortilli

  • Sernik

  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach

  • Pomidory faszerowane serem feta

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Domowe pączki

    Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...

    więcej
  • Karp nadziewany kapustą

    Rybę sprawić nie odcinając głowy, ale usunąć oczy i skrzela. Umyć, osuszyć i natrzeć solą. Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle, dodać drobno...

    więcej
  • Dorsz na parze

    Ugotować wodę w garnku do gotowania na parze, natrzeć dorsza oliwą i położyć go na sicie razem z fasolką szparagową, przykryć i gotować 15 minut....

    więcej
  • Kanapka mistrzów

    Bagietki przekroić wzdłuż, posmarować majonezem kawałek spodni, a górny musztardą. Układać kolejno: sałatę, szynkę, ser, pomidory i chipsy i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY