Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pierogi z kaszą gryczaną

A+ A-
drukuj
  • szklanka kaszy gryczanej
  • 1 duża cebula
  • 1/2 kostki twarogu
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Przygotować ciasto na pierogi według sprawdzonego przepisu. Kaszę ugotować na sypko i odstawić do przestudzenia. Twaróg rozdrobnić widelcem. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Pod koniec smażenia dodać zmiażdżony czosnek. Połączyć wszystkie składniki, doprawić i delikatnie wyrobić. Ciasto faszerować i gotować na lekko osolonej wodzie.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Ser twarogowy
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Kasza gryczana

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bagietka francuska

  • Pieczone pierożki z fetą i oliwkami

  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

  • Faworki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Wątróbka z jabłkiem

    Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon. Obtoczyć w mące i zrumienić na patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę, następnie jabłka pokrojone w...

    więcej
  • Truskawkowa słodycz

    Umyte, pozbawione szypułek truskawki zmiksować ze szklanką wody (pozostawić kilka całych). Dodać sok wyciśnięty z 3 cytryn i miód, resztę wody,...

    więcej
  • Kurczak po chińsku z warzywami

    Przygotować i zamarynować mięso. W przypadku użycia udek, których mięso uważane jest przez niektórych za smaczniejsze, dobrze jest je poodkrawać od...

    więcej
  • Włoskie gazpacho z serem burrata

    Umyć warzywa. Delikatnie naciąć skórkę na pomidorach. Sparzyć pomidory i paprykę we wrzątku przez kilka sekund, następnie ostudzić w zimnej wodzie....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY