Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Roladki z grillowanej cukinii

A+ A-
drukuj
  • cukinia
  • 50g sera feta
  • świeża bazylia
  • 50g świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie brązowa. Następnie trzeba pokroić warzywo w cienkie plastry. Pokruszony ser feta i drobno posiekaną natkę pietruszki wystarczy skropić sokiem z cytryny i wszystko delikatnie wymieszać. Plastry cukinii należy posmarować przygotowaną pastą oraz dodać liście świeżego szpinaku i bazylii. Doprawić do smaku cukinię szczyptą pieprzu i soli, zrolować plastry i danie gotowe do degustacji. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Ser feta
  • Cukinia
  • Cytryny
  • Szpinak
  • Sól
  • Natka pietruszki
  • Pieprz czarny

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Biszkopcik z wiśniami

  • Filet zapiekany w serze i żurawinie

  • Zupa groszkowa z bekonem i serem

  • Burger z jajkiem i szparagami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

    Pokroić w drobną kostkę: oczyszczone papryki, cebulkę, ogórek ze skórką, obrane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do warzyw wlać sos...

    więcej
  • Romantyczne muffinki

    Piekarnik nastawić na 200 °C i wyścielić formę do pieczenia muffinek 12 papierowymi foremkami. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej...

    więcej
  • Gnocchi

    Ugotować i przepuścić przez praskę 4 ziemniaki. Następnie połączyć masę z ziemniaków z 3 łyżkami chudego sera, jajkiem, 5 łyżkami mąki i...

    więcej
  • Deser zwycięzców

    Ser mascarpone wymieszać z cukrem i mlekiem. Ciasteczka pokruszyć, w pucharkach układać warstwami ser, owoce i ciasteczka.

    więcej