Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Czerwona zupa z wołowiną

A+ A-
drukuj
  • 200 g filetów z wołowiny pociętych w paski
  • 50 g wędzonego boczku pociętego w paski
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 1 duża, posiekana cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 opakowanie przyprawy do taco
  • 390 g rozgniecionych pomidorów
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 60 g gotowanego ryżu
  • 4 łyżki stołowe śmietany
  • świeża pietruszka
  • 4 tortille
  • 8 plastrów sera

Sposób przyrządzania:

Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Dodać cebulę i czosnek i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać pomidory i cukier i dusić przez kolejne kilka minut. Następnie dodać rosół i gotować, aż mięso stanie się miękkie. Dodać gotowany ryż i doprowadzić do wrzenia. Podawać zupę ze śmietaną, pietruszką i quesadillą. Aby przygotować quesadillę, ułożyć na każdej tortilli 2 plasterki sera i złożyć na pół. Następnie podgrzewać na grillu, w opiekaczu do tostów lub na gorącej patelni, aż ser się rozpuści.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Boczek
  • Bulion
  • Cebula
  • Ser emmental
  • Cukier
  • Czosnek
  • Śmietana gęsta
  • Przyprawa do taco
  • Olej
  • Natka pietruszki
  • Wrap
  • Polędwica wołowa
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

  • Łosoś z soczewicą

  • Rozgrywające ziemniaczki

  • Sałatka z awokado

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zapiekana ricotta

    Rozgrzać piekarnik do 180 st. Foremkę do pieczenia (wielkości filiżanki) nasmarować masłem. W misce zmieszać ricottę, jajko, cukier i wanilię, po...

    więcej
  • Halaszle - zupa rybna po węgiersku

    Ryby oprawić, usunąć głowę i ogon, pokroić na filety. Do głębokiego naczynia z wodą włożyć kawałki ryby oraz pokrojoną w prążki cebulę....

    więcej
  • Wiedeński strudel jabłkowy

    Mąkę, sól, olej i ciepłą wodę wymieszać, a następnie wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upłynięciu wskazanego czasu...

    więcej
  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

    Rostbef pokroić w kostkę 1,5 cm i obtoczyć w przyprawach: sól, pieprz, zmielona kolendra, zmielony kmin rzymski. Paprykę piec w piekarniku aż skórka...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY