Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Fritata z łososiem i szpinakiem

A+ A-
drukuj
  • 180 g jajko kurze
  • 10 g oliwy
  • 100g wędzonego łososia
  • 100g świeżego szpinaku
  • 10 g czosnku
  • 10g szalotki

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać na patelni oliwę, ubić trzy jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać kawałki łososia. Szpinak podsmażyć z szalotką i czosnkiem na oliwie. Dolać masę jajeczną. Smażyć z obu stron po ok. 2 minuty. Danie gotowe. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Łosoś wędzony
  • Oliwa
  • Sól
  • Jajka

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sakiewki parmeńskie

  • Risotto z kurczakiem curry

  • Ryba pieczona

  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tarta cytrynowa z mascarpone

    Piekarnik nastawić na 200°C. Przygotować formę na tartę o średnicy około 22-24 cm, wysmarować tłuszczem. Z mąki, cukru, masła i żółtek zarobić...

    więcej
  • Zupa grzybowa

    Grzyby moczyć w wodzie, aż zmiękną. Włoszczyznę oczyścić, pokroić i gotować w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Pokrojoną cebulę...

    więcej
  • Łosoś pieczony z fasolką szparagową

    Łososia piec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 st. Fasolkę szparagową dusić na maśle około 10 min pod przykryciem. Całość...

    więcej
  • Zupa czosnkowa

    Podgrzać oliwę i dodać niezbyt cienko pokrojony czosnek. Zanim czosnek zbrązowieje dodać szynkę i chleb. Gotować przez kilka minut, dodać paprykę, a...

    więcej