Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Fritata z łososiem i szpinakiem

A+ A-
drukuj
  • 180 g jajko kurze
  • 10 g oliwy
  • 100g wędzonego łososia
  • 100g świeżego szpinaku
  • 10 g czosnku
  • 10g szalotki

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać na patelni oliwę, ubić trzy jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać kawałki łososia. Szpinak podsmażyć z szalotką i czosnkiem na oliwie. Dolać masę jajeczną. Smażyć z obu stron po ok. 2 minuty. Danie gotowe. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Sól
  • Jajka
  • Łosoś wędzony
  • Oliwa

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pomidory faszerowane serem feta

  • Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

  • Zapiekanka warzywna z serem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pierś grillowana w pomarańczach

    Filet umyć, osuszyć i wrzucić na patelnie grillową. Podsmażyć z obydwu stron. Dodać pomarańcze i smażyć przez około 10 minut.

    więcej
  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

    Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć, z rozmarynu obrać listki. Kurczaka natrzeć przyprawami, czosnkiem, rozmarynem, skórką z cytryny...

    więcej
  • Pasta z makreli i sera

    Rzodkiewki pokroić na małe kawałki. Twaróg z makrelą wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać rzodkiewkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    więcej
  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej