Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ryż z zieloną herbatą

A+ A-
drukuj
  • 2 łyżeczki liści zielonej herbaty sencha
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1/4 łyżeczki soli

Sposób przyrządzania:

Na małym ogniu gotować ryż z liśćmi herbaty, aż woda wyparuje - najlepiej herbatę umieścić w "zaparzaczu" lub lnianej saszetce . Rozpuścić cukier i sól w occie i doprawić tym ryż. Idealny do ryby z grilla.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Cukier
  • Woda
  • Ocet ryżowy
  • Herbata zielona
  • Sól

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jogurt z płatkami i jabłkiem

  • Salmorejo z szynką hiszpańską

  • Baklava

  • Czekoladowy suflet

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kurczak z selerem naciowym

    Sałatę starannie umyć, następnie porwać liście na kawałki i przełożyć do salaterki. Mięso pokroić w kostkę. Seler pokroić w małe kawałki....

    więcej
  • Czerwona zupa z wołowiną

    Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Dodać cebulę i czosnek i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać pomidory i cukier i dusić...

    więcej
  • Pasta z sera i makreli

    Polecamy przepis na pyszną pastę do pieczywa. Ricottę, makrelę i pokrojoną w kostkę cebulę umieścić w blenderze i zmiksować aż do uzyskania...

    więcej
  • Wrap z serem stracchino i rukolą

    Rozłożyć ser na placku wrap zawinąć i włożyć do gorącego piekarnika na 5 minut, następnie rozwinąć, dołożyć rukolę i zwinąć z powrotem.

    więcej