Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Cooking is not only about tasting and creating meals, but also about discovering cultures and diversities as well as expressing one’s creativity.


By getting to know various culinary traditions, we can discover the people, their history, customs and lifestyles. We encourage you to taste our exquisite and proven recipes as well as to use the knowledge and experience of our experts. The DOLCE VITA magazine allows you to discover the best tastes as well as current culinary, fashion and lifestyle trends.

Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

A+ A-
print
  • 800 kg baraniny bez kości
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka ostrej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 zielone papryki
  • 5 średnich ziemniaków
  • 2 dojrzałe pomidory
  • sól

Directions:

Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na ogniu, zagotować, dodać pokrojone w kostkę mięso, posolić, dodać kminek i zmiażdżony czosnek. Garnek przykryć i dusić na bardzo małym ogniu ok. 1,5 godz., w razie potrzeby podlewając nieco wodą. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę, sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory i dolać ok. szklanki wody. Gotować do miękkości, na końcu doprawiając solą do smaku. Pod sam koniec gotowania dobrze jest dorzucić bardzo drobne kluseczki z tartego lub szczypanego ciasta Do tej potrawy nadaje się jedynie węgierska papryka w proszku

See all recipes notify a friend
print

Ingredients:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Ziemniaki
  • Kminek
  • Sól
  • Papryczki chilli
  • Papryka zielona
  • Pomidory

Find recipe

Use customizator

or search in recipes

  • Fried carp

  • Watermelon granita

  • Gluten-free pasta with chicken and Gorgonzola cheese

  • Gluten-free muesli with yogurt and fruit

Also recommended

  • Bread with green and black olives

    Toss flour and salt together, add yeast, gradually add water and olive and knead the dough by hand, with a spoon or a mixer until soft and elastic. At the...

    more
  • Lamb skewers with tzatziki sauce

    Tzatziki: Grate the cucumber, mix with yogurt, chopped onion and garlic. Season with a table spoon of lemon juice and herbs to taste. Dice the lamb into...

    more
  • Apple muffins

    Peel and chop the apples, drizzle them with lemon juice. Mix the flour, baking powder, sugar, cinnamon, eggs, oil and buttermilk together. Add apples. Put...

    more
  • Grilled eggplant with mozzarella cheese

    Cut the eggplant into slices and season with salt. Wait until it sweats, then rinse. Then grill the eggplant and arrange on plates. Cut the mozzarella and...

    more