Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczony łosoś z papryką, cukinią i bakłażanem

A+ A-
drukuj
  • 2 filety z łososia norweskiego
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 cukinii
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz
  • pół łyżeczki soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

Łososia przyprawić pieprzem i solą, pokropić oliwą, zawinąć w folię spożywczą i piec przez około 20-25 minut (można też usmażyć na patelni grillowej). W tym czasie warzywa obmyć i pokroić w następujący sposób: cukinię w plasterki, cebulę (obraną) w półksiężyce, a bakłażana i paprykę w większe, podłużne kawałki. Pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie, dodać pozostałe warzywa i dusić do uzyskania miękkości. Gotowego łososia wyłożyć na talerz, skropić delikatnie sokiem z cytryny, obok położyć warzywa.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Cebula
  • Cukinia
  • Cytryny
  • Sól
  • Filet z łososia
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

  • Kiełki z patelni

  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

  • Miodowa sałatka z łososiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Lodowe gofry z wiśniami

    Przepis na domowe lody śmietankowe: 2 jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać łyżkę cukru i zmiksować do uzyskania...

    więcej
  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...

    więcej
  • Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Schab umyć i przekroić wzdłuż na płat o grubości około1 centymetra, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso natrzeć zmiażdżonymi...

    więcej
  • Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

    Na wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu warzyw trzeba delikatnie...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY