Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Łosoś w czerwonym curry

A+ A-
drukuj
  • 100 g filetu łososia bez skóry
  • łyżka pasty czerwonego curry
  • 1 cebula
  • olej/oliwa
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 200-300 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Na głębokiej patelni rozgrzać olej/oliwę dodać pastę curry z cebulą. Smażyć ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie należy dodać mleko kokosowe i doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć ogień i chwilę gotować. Przyszła pora, aby dodać łososia i gotować całość ok. 5-7 minut aż ryba zmięknie. Na końcu wsypać (wcześniej ugotowaną) fasolkę szparagową i gotować jeszcze ok. 2 minut. Tak przygotowane danie można podawać z ryżem. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Fasolka szparagowa
  • Pasta curry
  • Sól
  • Mleko kokosowe
  • Filet z łososia
  • Cebula dymka
  • Pieprz czarny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z serem scamorza i figami

  • Sałatka z makreli

  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

  • Przekąska z jajecznicy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa z gęsi na winie

    Piersi obmyć, gotować w głębokim naczyniu w 1,5l wody, zbierając szumowiny. W międzyczasie doprawić wywar przyprawami, dodać pokrojone w większą...

    więcej
  • Roladki wołowe

    Mięso pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem z obu stron. Przyprawić pieprzem. Z jednej strony mięsa rozsmarować trochę musztardy. Ogórki i boczek...

    więcej
  • Sernik

    Dokładnie pokruszone herbatniki połączyć z roztopionym masłem. Tą masą dokładnie i ściśle wypełnić formę wyłożoną folią aluminiową....

    więcej
  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej