Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chłodnik brzoskwiniowy

A+ A-
drukuj
  • 2 - 3 duże dojrzałe brzoskwinie
  • 1 szklanka mleka
  • 6 łyżek śmietany 10-12%
  • cukier do smaku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • cynamonowe grzanki
  • 2 łyżki posiekanej, kandyzowanej żurawiny

Sposób przyrządzania:

Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne mleko i śmietanę, sok z cytryny, dodać ewentualnie cukier do smaku. Wszystko razem zmiksować. Jeśli krem będzie za gęsty – dolać śmietanę lub mleko. Talerze schłodzić w zamrażalniku. Zupę wylać na wcześniej schłodzone talerze, posypać cynamonowymi grzankami i suszoną żurawiną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brzoskwinie
  • Żurawina
  • Słodka śmietana
  • Cukier puder
  • Mleko
  • Cynamonowe grzanki
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kanapka Deluxe

  • Pizza sędziego

  • Polędwiczki wieprzowe w pesto

  • Musaka

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

    Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny, przyprawić (soli dodać w małej ilości) i obsmażyć z każdej strony na maśle aż do zrumienienia....

    więcej
  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej
  • Paella

    Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i...

    więcej
  • Babeczki czekoladowo waniliowe

    Ze składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY