Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chłodnik brzoskwiniowy

A+ A-
drukuj
  • 2 - 3 duże dojrzałe brzoskwinie
  • 1 szklanka mleka
  • 6 łyżek śmietany 10-12%
  • cukier do smaku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • cynamonowe grzanki
  • 2 łyżki posiekanej, kandyzowanej żurawiny

Sposób przyrządzania:

Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne mleko i śmietanę, sok z cytryny, dodać ewentualnie cukier do smaku. Wszystko razem zmiksować. Jeśli krem będzie za gęsty – dolać śmietanę lub mleko. Talerze schłodzić w zamrażalniku. Zupę wylać na wcześniej schłodzone talerze, posypać cynamonowymi grzankami i suszoną żurawiną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brzoskwinie
  • Żurawina
  • Słodka śmietana
  • Cukier puder
  • Mleko
  • Cynamonowe grzanki
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Avjar

  • Słodkie Różki z tortilli

  • Grillowany łosoś z warzywami

  • Grillowane krewetki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa z soczewicy

    Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....

    więcej
  • Amerykańskie pancakes

    Masło rozpuścić w rondelku. Do miski wbić jajka, następnie dodać mąkę, mleko, cukier, śmietanę, proszek do pieczenia, cynamon i na końcu...

    więcej
  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

    Pokroić w drobną kostkę: oczyszczone papryki, cebulkę, ogórek ze skórką, obrane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do warzyw wlać sos...

    więcej
  • Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

    Stek upiec na patelni grillowej i po odpoczęciu pokroić w paski w poprzek włókien. Przygotować guacamole - awokado rozgnieść i połączyć ze startym...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY