Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa kapuściana

A+ A-
drukuj
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 200 chudych żeberek
  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy

Sposób przyrządzania:

Żeberka umyć, pokroić w mniejsze kawałki. Zalać wodą, odszumić i gotować. Po 15 minutch dodać pokrojoną włoszczyznę. Gotować do miękkości. Wyciągnąć mięso i warzywa do ostygnięcia. Do wywaru dodać kiszoną kapustę. Gotować 15 minut nastepnie dodać poszatkowane kapusty. Gotować kolejne 15 minut. Doprawić do smaku przyprawami i sosem sojowym(uwaga jest bardzo słony). Przed podaniem dodać do zupy obrane mięso i warzywa.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Włoszczyna
  • Sos sojowy
  • Kapusta włoska
  • Sól
  • Kapusta biała
  • Żeberka
  • Kapusta kiszona
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

  • Risotto z warzywami

  • Sałatka grecka z ricottą

  • Karp pieczony

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ziemniaki w sosie beszamelowym

    Ugotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i...

    więcej
  • Domowe pączki

    Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...

    więcej
  • Trifle z kremem dyniowym

    Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią...

    więcej
  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

    Rozkrusz trzy czwarte (300 g) czekolady na drobne kawałki i włóż do rondla: roztop w kąpieli wodnej na wolnym ogniu, stale mieszając. Kiedy czekolada...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY