Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Przekąska z jajecznicy

A+ A-
drukuj
  • 8-10 jajek
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Jajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się ścinać zacząć mieszać. Doprawić i smażyć do ulubionego stadium ścięcia. Skorupki jajek wyparzyć i wypełnić jajecznicą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Sól
  • Jajka
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Łosoś teriyaki z grilla

  • Dorsz ze szparagami (porcja dla 2 osób)

  • Tarta porowa z boczkiem

  • Kanapka mistrzów

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasztet domowy

    Mięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i...

    więcej
  • Liptauer

    Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, przełożyć do miski i wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki. Podawać na grzankach lub kromkach...

    więcej
  • Smażone serki Pizzicotti

    Obtoczyć serki w rozbitym jajku, mące, ponownie w jajku i w bułce tartej. Smażyć serki w bardzo gorącym oleju, osuszyć i podawać bezpośrednio po...

    więcej
  • Grillowany łosoś z warzywami

    Na wstępie, aby uzyskać smaczny dressing, trzeba połączyć ze sobą następujące składniki: sok z cytryny, miód, musztardę dijon i oliwę. Potem...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY