Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z grillowanym kurczakiem

A+ A-
drukuj
  • filet z kurczaka 100 g
  • szpinak 100 g
  • pomidor 200 g
  • pestki dyni 15 g
  • oliwa 15 g
  • ocet balsamiczny 10 g
  • ser feta 50 g
  • czosnek 5 g
  • miód 5g
  • oregano 5g

Sposób przyrządzania:

Pokroić w kostkę filet z kurczaka, natrzeć oliwą i wrzucić na ruszt. Piec z każdej strony 1-2 minuty. Następnie pokroić pomidora, ser feta, dodać szpinak i skropić całość sosem z octu balsamicznego, miodu i czosnku. Dodać grillowanego kurczaka i na koniec posypać danie pestkami dyni i oregano. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser feta
  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Szpinak
  • Oregano
  • Miód
  • Ocet
  • Oliwa
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Awokado w majonezie

  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

  • Spaghetti z sosem pomidorowym (dla 2 osób)

  • Naleśniki pomarańczowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Naleśniki ze szparagami

    Z mąki, mleka, jajka, odrobiny soli i oleju wyrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie wymieszać w misce i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć 4...

    więcej
  • Makaron ze szparagami i pomidorami

    Szparagi obrać, opłukać i gotować około 15 minut w osolonej wodzie, następnie osączyć. Główki szparagów odkroić i odłożyć, szparagi pokroić...

    więcej
  • Kanapeczki à la prosciutto

    Kromki pieczywa razowego pokropić oliwą z oliwek, następnie nałożyć szynkę, kawałki pomidora, sera feta i posypać startym parmezanem. Kanapki piec...

    więcej
  • Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

    Krewetki opłukać. Nadziać na szpadki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i cytryną. Ułożyć na ruszcie i piec,...

    więcej