Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa jarzynowa z brukselką

A+ A-
drukuj
  • 2 marchweki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 por
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 l bulionu
  • 200 g brukselki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Marchewkę, pietruszkę, selera i pora pokroić w plasterki. Gotować w bulionie. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać brukselkę i gotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku i posypać posiekanym szczypiorkiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Por
  • Bulion
  • Seler
  • Szczypiorek
  • Sól
  • Pietruszka
  • Brukselka
  • Pieprz mielony
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Miodowy kurczak z grilla

  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

  • Grillowana pierś w ziołach

  • Fondue serowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Koreczki z serem Pizzicotti

    Umyć warzywa. Pokroić bakłażana i cukinię w kostkę wielkości serków pizzicotti, następnie podsmażyć na odrobinie oliwy dodając sól i pieprz....

    więcej
  • Żurek wielkanocny w chlebkach

    Wędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...

    więcej
  • Deser po brytyjsku: bzowy Eton Mess

    Bezy pokruszyć delikatnie na małe kawałki. Ubić śmietanę z dodatkiem cordialu z kwiatów bzu Belvoir. Do miski ze śmietaną ostrożnie dodać...

    więcej
  • Focaccia z serem żółtym

    Mąkę przesiać, wlać 5 łyżek oliwy, drożdże rozprowadzone w ciepłej wodzie z miodem oraz sól. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY