Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Roladki wołowe

A+ A-
drukuj
  • 1 kg wołowiny
  • 200 g boczku wędzonego w kawałku
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 cebule
  • ostra musztarda
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • oliwa lub olej do smażenia
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe

Sposób przyrządzania:

Mięso pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem z obu stron. Przyprawić pieprzem. Z jednej strony mięsa rozsmarować trochę musztardy. Ogórki i boczek pokroić w słupki, a 2 cebule w piórka. Ułożyć na środku mięsa. Zwinąć w ciasne roladki. Zabezpieczyć przed rozwinięciem wykałaczkami lub nitką. Obtoczyć w mące i zrumienić z każdej strony. pozostałą cebulę posiekać, podsmażyć w rondlu lub dużym garnku, na tym ułożyć zrazy. Zalać bulionem, dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić pod przykryciem do miękkości (około 1,5 godzin). Podlewać wodą lub bulionem jeśli trzeba. Sos można zagęścić śmietaną.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Boczek
  • Bulion
  • Bułka do hamburgera
  • Cebula
  • Ziele angielskie
  • Ogórki kiszone
  • Sól
  • Olej
  • Wołowina
  • Liście laurowe
  • Musztarda
  • Mąka
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lody z zieloną herbatą

  • Zapiekana ricotta

  • Żeberka po tajsku

  • Ryba w galarecie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tortilla ze szparagami i ricottą

    Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować na parze lub w wodzie, lekko osolić. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni, następnie...

    więcej
  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

    Do szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...

    więcej
  • Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

    Jajka ugotować, ostudzić, a następnie przekroić na pół i wydrążyć z nich żółtka. Żółtka wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. W...

    więcej
  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

    Z mąki i wody w proporcjach 1:1 przygotować zaczyn. 100g mąki wymieszać (drewnianą lub plastikową łyżką) z letnią wodą (100g), aby otrzymać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY