Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Szparagi z szynką w sosie beszamelowym

A+ A-
drukuj
  • 2 wiązki białych szparagów
  • 5-6 plastrów gotowanej szynki
  • 1-2 opak. gotowego sosu beszamelowego
  • tarty żółty ser

Sposób przyrządzania:

Szparagi białe obrać ze skórki , odciąć zdrewniałe końcówki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, ułożyć szparagi, owinięte szynką, polać sosem beszamelowym i posypać startym serem Piec w temp.180-200° ok.30-40 minut. Podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem lub świeżą bagietką. Uwaga: Można również nie zapiekać tylko gorącym sosem z dodatkiem soku z cytryny polać ugotowane szparagi i udekorować plastrami gotowanej szynki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser żółty tarty
  • Szparagi
  • Szynka
  • Sos beszamelowy

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Panini z pieczoną papryką i cukinią

  • Jogurtowe lody na patyku

  • Makowiec

  • Koreczki z łososia

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zielona surówka

    Kapusty posiekać, zasypać odrobiną soli i ugnieść dłońby aby warzywa zmiękły i puściły wodę. Dodać posiekaną cebulkę, szczypiorek i natkę....

    więcej
  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

    Mięso obmyć, osuszyć, usunąć kości, lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Boczek pokroić w plastry, rozłożyć na mięsie razem z...

    więcej
  • Szynka z melonem

    Melona obrać, pokroić w plastry i wyłożyć na duży talerz. Plastry szynki ułożyć na melonie, a umytą i osuszoną rukolę rozrzucić po wierzchu....

    więcej
  • Burger z jajkiem i szparagami

    Wszystkie składniki zagnieć i odstaw do lodówki na min. pół godziny, a by się przegryzły. Z mięsa formuj płaskie kotlety i smaż z obu stron na...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY